Bollstabruk, en mil utanför Kramfors, har länge haft både Coop och Ica-butik, men på senare år har Icabutiken brottats med dålig lönsamhet. Om bara Bollstaborna varit trogna sin mataffär hade det gått att driva den vidare, tror Mattias Åsander.

– Problemet är att folk åker till större ställen och storhandlar: Kramfors, Sollefteå och Sundsvall.

Trots att konkursen inte var helt oväntad kom beskedet ändå som en liten chock, säger Mattias Åsander.

– Vissa stamkunder är förtvivlade. Men stämningen på jobbet är ganska god.

Utförsäljning pågår och på fredag stängs butiken för gott. De sex anställda har sagts upp och kommer att få uppsägningslön från den statliga lönegarantin. De har också rätt till omställningsstöd för att komma vidare i arbetslivet.

 – Efter 18 år på samma jobb kan det vara dags att testa något nytt. Jag är öppen för att byta yrke men vill helst inte flytta från orten, säger Mattias Åsander.