Vad är det för pris du fått? 
– Det är inte jag som fått det personligen utan jag har fått pris för vår gemensamma ambition att alla i hela företaget ska må och prestera bättre. Det handlar om att vi ska bli starkare, smartare och grönare.

Det låter bra, men hur ska det gå till?
– Genom att träna, utmana sig själv och minska sitt miljöavtryck. Alla, från företagsledning till butiksgolvet, ska känna sig motiverade att jobba mot de här tre målen och de följs upp varje månad. Själv har jag haft två köttfria månader för att jobba mot mitt gröna mål. Alla sätter upp sina egna stategier. På ledningsnivå ser jag till att vi inte har röjiga after works utan i stället åker och tränar efter våra möten. 
 
Du säger att ni har gjort det obligatoriskt på Björn Borg att alla ska träna och får en sporttimme varje vecka. Gäller det även de ca 100 butiksanställda?
– Nej, det gäller de som sitter på kontoret. De butiksanställda kan tyvärr inte lämna butiken för att träna på arbetstid. Däremot hoppas jag att de ändå blir inspirerade av att träna och att utmana sig själva.

Hur märker man i så fall på butiksgolvet av att man har Sveriges mest hälsofrämjande chef?  
– Mitt jobb som vd är att göra skillnad. Jag vill att alla i företaget ska känna att det är möjligt att utvecklas. Om inte de butiksanställda känner av de ambitionerna, då har jag misslyckats. Men jag kan inte göra allt, det handlar ofta om den närmaste chefen, därför är det så viktigt att vi rekryterar bra butikschefer som kan förmedla det. 

Och om man inte vill träna?
– 
Om du menar om det är frivilligt, så är svaret nej, det inte är frivilligt. Alla på huvudkontoret ska träna tillsammans en timme per vecka. Och butikspersonalen ska visa att de gör vad de kan för att förbättra sig själva. Är man inte med på det, ja då kanske man passar bättre i ett annat företag.