Ett 40-tal visstidsanställda blev plötsligt uppsagda i förtid på Adlibris lager i Morgongåva. Enligt företaget berodde det på dålig planering under ett utbyggnadsprojekt.

40 får plötsligt gå från Adlibris

Lager & e-handel

Adlibris förhandlade aldrig uppsägningarna med facket vilket de måste göra. Nu har fack och arbetsgivare avslutat förhandlingen om att de inte förhandlat och är överens om att företaget gjort fel. Facket ska få ett skadestånd.

– I stället för en klumpsumma med pengar vill facket att pengarna ska gå till någon slags medlemsnytta. Exakt vad det blir är inte klart än men det har pratats om fruktleverenser till personalen eller biobiljetter, säger Mia Hämäläinen Persson, förste ombudsman på Handels avdelning i Uppsala.

De visstidsanställda är fortfarande uppsagda. Tidigare har Adlibris sagt till Handelsnytt att de kan anmäla intresse för nya anställningar som behövs under julruschen.