Det är ett gäng frågande och lite chockade frisörer som får sin första tävlingsuppgift i SVT:s realityserie Salongen – de ska med ögonbindel på sig klippa en frisyr. ”Tidernas hockeyfrilla” kallar Eila Rockedahl sitt resultat.

”Därför kostar klippet så mycket”

Insändare

– Först blev jag lite lättad för att det var en så oseriös uppgift. Klippa blind, det gör man inte. Sen tänkte jag att det var astöntigt, ska programmet vara så här?

Det var bara en mjukstart

Hon förstod så småningom att det var en mjukstart. Den som vann klippningen fick sen välja modell först till den första riktiga tävlingen.

Från en salong i centrala Göteborg har åtta frisörer från hela landet klippt kunder i live-tv tre timmar varje vardag. Tanken har varit att man ska få lära känna frisörerna och deras kunder.

Det är jättekul att träffa alla nya kunder även om det är lite tråkigt när många bara vill ha toppklippningar

– Jag är nöjd med liveinspelningarna. Det är jättekul att träffa alla nya kunder även om det är lite tråkigt när många bara vill ha toppklippningar, säger Eila Rockedahl när Handelsnytt pratar med henne när hälften av inspelningsperioden är genomförd.

Tävlat i hantverksskicklighet

På söndagar har ett speciellt tävlingsavsnitt sänts där frisörerna tävlat i både hantverksskicklighet och kundbemötande.

Det är lite för mycket tävling i programmet tycker Eila Rockedahl.

– Jag trodde nog att det skulle vara mer fokus på livesändningarna men det är mycket kring tävlingsavsnitten. Det svåraste är att det är en och samma domare i varje tävling. Mycket handlar ju såklart om att det tekniska ska vara rätt, men det är ju en smaksak också. I andra program brukar det vara flera domare. Men jag tycker att det blir lättare för varje vecka.

Jag har mest fått positiva reaktioner. Det har inte känts så konstigt som jag trodde

Mest nöjd är hon med att hon fick bra betyg i tävlingen om kundbemötande.

Hennes stammisar i Sunne har följt äventyren på tv.

– Jag har mest fått positiva reaktioner. Det har inte känts så konstigt som jag trodde.

Äldre män hör av sig

Fans har hon fått, framför allt yngre tjejer hör av sig. Men så är det också en hel del äldre män. En av tjejerna i programmet har till och med blivit friad till. Männen har Eila Rockedahl inte mycket till övers för.

– De ska hålla sig borta. Jag svarar inte när de skriver.

Eila Rockedahl

Ålder: 21 år.

Bor: Sunne.

Jobb: Frisör på Hår & kroppsverkstan i Sunne.

Lön: Beroende på provision brukar det bli 21 000–23 000 kronor i månaden efter skatt.

Familj: Singel.

Aktuell: Som en av frisörerna i realityserien Salongen som sändes sju veckor under hösten. Frisörerna tävlade mot varandra en gång i veckan. Ingen åkte ut under programmets gång och i slutet korades en till ”Hela Sveriges favoritfrisör”. Det blev inte Eila.