Hur firar ni jul för era anställda?

Icas lager Mats Mehlberg, pressansvarig Ica:
– De anställda vid Ica Sveriges lager bjuds på jullunch på sina respektive arbetsplatser och får ett presentkort på mat i julklapp.
Ikea Cecilia Franck på Ikeas pressavdelning:
– Alla medarbetare på Ikea Sverige får en julklapp via vår förmånsportal Benify. När det gäller övrigt julfirande är det upp till varje varuhus och enhet att välja om och hur de firar.

– I Helsingborg får medarbetarna julbord och de är också inbjudna till ett julfirande med sina familjer. Men som sagt, det skiljer sig åt från varuhus till varuhus.
Jula Jennifer Granath, kommunikatör på Jula:
– I vanliga fall bjuds medarbetare på julfest och julklapp, men i år firar Jula 40 år och då har det blivit ett sådant firande i stället med tillhörande 40-årspresent.
 
– Ett vanligt år får cirka 3 400 medarbetare en present och ett julfirande, exempelvis julbord. Värdet på presenten brukar vara några hundralappar. Exakt vad det blir för present är resultatet av en sammanvägning av många olika perspektiv, vi vill att den ska passa så många medarbetare som möjligt. Genom åren har det bland annat varit handduk, jacka och ryggsäck.
H&M Amanda Larsson, presskontakt H&M Sverige:
– Givetvis vill vi bjuda alla våra medarbetare på ett trevligt julfirande! Då vi är ett stort företag så kan valet av personalaktiviteter variera, det är upp till respektive butikschef att planera in aktiviteter som just deras medarbetare kan tänkas uppskatta.

Har du något exempel på vad ett sådant firande kan vara?
– Nej, dessvärre. Det är ingenting som vi härifrån centralt blir informerade om utan det är upp till varje butikschef att arrangera för sitt team.
Partykungen Joel Svensson, vd på Partykungen:
– Vi kommer bjuda våra anställda på julbord hos Pinchos här i stan, fast vi kallar det för ”kulbord”.
Åhléns Weronica Nilsson, PR- och kommunikationschef på Åhléns:
– Vi har inget generellt samordnat julfirande på Åhléns. Varje varuhus bestämmer själva hur de vill fira.

Har du något exempel på vad ett sådant firande kan vara?
– Det är väldigt olika. Alltifrån julfrukost, lunch, fika till julbord och pizzabuffé.

Hur firar ni jul på ert jobb? Kommentera gärna!