Vad betalar vi medlemmar för? Vi alla medlemmar betalar vår medlemsavgift och vi förväntar oss… ja ska vi vara ärliga så förväntar vi oss sällan något. 

Vi förutsätter att våra företrädare ska förhandla fram en löneökning och vi nöjer oss oftast med det resultat vi får presenterat för oss. Det vi sällan ifrågasätter, sannolikt för att vi inte vet något om det, är de kostnader vi medlemmar har för de som företräder oss. Vår ordförande Susanna Gideonsson har en årsinkomst på 1 278 000 kronor från Handels enligt en artikel i Arbetet 6 februari.

Andra har lägre

Andra förbund, med större medlemsantal än Handels, har förbundsordföranden med lägre ersättning. Jag säger inte att Susanna är överbetald, jag vill bara, som medlem, veta vad det är som motiverar en lön i den digniteten. 

Den här insändaren handlar inte primärt om Susanna Gideonsson, den handlar om att Handels måste gå före i allt. Handels måste vara ledande i jobbet för jämställdhet, jämlikhet och allt annat. Och då måste man börja från insidan. Handels förbund och Handels a-kassa måste bli ett föredöme.

Mats

Läs Handels svar