1.

Borde lönsamma butiker ge personalen extra betalt för slitet under pandemin? Det är det många som tycker. Så också på Coop i Finspång. Här får de anställda extra utbetalningar lagom till jul.

2.

Efter Handelsnytts artiklar om Nathalie har hon både kärlekbombats, och fått utstå hat. Men det har det varit värt. ”Det här har gett mig sån styrka”, säger Nathalie själv.

Läs om hennes upplevelse av den intensiva tiden efter publiceringen.

3.

600 förhandlingar om uppsägningar. Så hårt har handels ombudsman Marie Rask fått arbeta när varslen duggat tätt vid gränshandeln i Strömstad. När hon fick prata med utrikeshandelsministern Anna Hallberg brast det.

4.

Larm, väktare och slutna kassasystem är beprövade metoder för att sätta p för tjuven. Men kan musik och ljud också vara en väg?  Det tror forskaren Kjetil Falkenberg.

– De flesta butiker har musik som spelas i bakgrunden via centrala högtalarsystem. Folk hör musiken, men lyssnar egentligen inte. Projektet går ut på att ändra i ljudbilden på ett subtilt sett. Till exempel genom ett filter som gör att man förstärker basen precis när man lyfter en vara.