Trött och tagen. Men samtidigt stärkt. Så kan man summera Nathalies känslotillstånd dryga veckan efter Handelsnytts publicering av artikeln Nathalie våldtogs i timmar – pressades att jobba dagen efter.

”Jag mår bra”

Aldrig hade hon vågat hoppas på så mycket reaktioner. Expressen, TV4 och TT är bara några medier som plockat upp hennes historia. Kommentarsfälten i sociala medier har fyllts med tusentals inlägg. Ungdomsorganisationer och podcasts ber om hennes medverkan.  

– Det har varit väldigt mycket. Och visst har det tagit på krafterna, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag mår bra. Det här har gett mig sån styrka. Och jag har insett ännu mer hur fel det är det som hände.

Sexualbrottsoffer har skrivit

Flera personer har skrivit direkt till Nathalie och berättat om sexuella övergrepp som de blivit utsatta för. Många av meddelandena handlar om hur arbetsplatser och chefer har reagerat.

– Någon har blivit utsatt av en kollega, en annan har blivit beskylld av sin chef för att hon var full när det hände. Flera historier är lik min, säger Nathalie.

Någon har blivit utsatt av en kollega, en annan har blivit beskylld av sin chef för att hon var full

Nathalie.

Den övervägande majoriteten av kommentarerna i sociala medier har varit varma och kärleksfulla. Men det har också förekommit hat. Även om Nathalie har försökt blunda och sortera bort har vissa saker ändå krupit in under skinnet.

– Jag tänker att det säger mer om dem än om mig. Men det sätter sig ändå någonstans. Fast det har inte tagit över, säger hon

Vill inte medverka i utredning

Hemköp då? De har hört av sig och vill att hon ska medverka i en utredning kring det som hänt. Men Nathalie är tveksam. Hon vill sätta punkt, och tycker att Hemköp redan haft sina chanser. Både vad gäller hennes fall och problemen på Hemköp Mörby centrum.

På frågan om hon vill säga något till alla som skrivit och stöttat har hon svårt att hitta rätt ord. Tacksam är för milt säger hon.

– Jag letar efter ett starkare ord än så. Men jag uppskattar det så otroligt mycket. Det gör att jag vågar fortsätta prata om det här.