1.

En Coop-butik i Stockholm bryter mot handelns regler för hur brott ska hanteras, menar facket. Tvärtemot vad reglerna säger uppmuntrar arbetsgivaren de anställda att ingripa – och använda våld om så behövs.

2.

Håller köphetsen runt Black Friday på att minska? Vissa signaler pekar på det. ”I år hade vi räknat med ytterligare ökning och tagit in extra folk så att vi är 650 i stället för 450 personer på lagret.  Men hittills har vi ovanligt lite att göra och de som vill ta ledigt har lätt att få det.” säger Elgigantens klubbordförande i Jönköping.

3.

Strejk i ställer för shopping! Det stod på agendan för Amazonarbetare och aktivister under fredagens Black Friday. Kampanjen Make Amazon Pay växer nu i styrka.

4.

Trotjänaren Karin Vedlin har kämpat för bättre arbetsmiljö på Ikea Kållered i nära 20 år. Nu prisas hon för sin insats. Grattis säger vi!