Det var förra veckan som Handels la ett strejkvarsel mot Train Logistics. Nu kommer beskedet att sammanslagningen av företagets verksamheter ska ske inom sex månader. Därmed blir kollektivavtalet med Hotell- och restaurangfacket tillämpligt. Men genomförs inte sammanslagningen inom tidsramen kan det bli aktuellt med ett nytt varsel, säger Handels.

Handels varslar om strejk på tågmatsleverantör

Nyheter

– Bolaget har under lång tid sagt att de ska göra den förändringen och när de inte gjorde den tog vi till slut beslutet att lägga ett varsel. Vi är noga med att påtala att om sammanslagningen inte äger rum kan Handels väcka avtalskravet igen, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handels, i ett pressmeddelande.

Om sammanslagningen inte äger rum kan Handels väcka avtalskravet igen

Train Logistics är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Svenska Flygbranschen, SFB, den part som  tecknat avtal med Hotell- och restaurangfacket.

Enligt SFB:s förhandlingschef Torbjörn Granevärn har samtalen varit sakliga och konstruktiva.

– Det är bra att parterna nu nått enighet kring kollektivavtalstillhörigheten, säger han till Arbetsmarknadsnytt.

Varslet skulle ha trätt i kraft på onsdag den 5 december.