Vad hände?

– En av våra anställda brukar komma in tidigt på morgonen och hörde konstiga smällar. Han gick för att kolla och fick se golvplattorna poppa upp av sig själva. Han ringde efter mig som åkte in direkt.

Vilken var din första tanke?

– Vad finns det där under? Efter det kom olika tankar. Kan det ha något att göra med att fjärrvärmen ska stängas av? Sen kom jag på att det är ju nästa vecka.

Handelsnytt har tidigare rapporterat om en Icabutik i Borås som anlitade ett medium för att jaga bort spöken. Kan det bli aktuellt?

– Haha, nej, jag tror inte att det är något övernaturligt. Det blev en diskussion om det där på vår Facebooksida. Vi lade upp filmen för att förklara varför det var så rörigt i butiken, jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort. Vi får snarare anlita en konsultfirma, för att göra en analys av vad som har hänt och vad det beror på.

Magnus Pettersson, butikschef på Elon i Norrköping.

Vad säger byggbolaget?

– Att sådant här kan hända om betongplattan krymper. Det kan den tydligen göra i upp till 20 år, och huset invigdes 2005.

Hur länge hoppade plattorna?

– Det höll på som mest under torsdagen och fortsatte på fredagen. Det avstannade under helgen, men började igen i måndags. Hela butiken är på 1 000 kvadratmeter och jag skulle uppskatta att plattorna har spruckit eller lossnat på säkert halva ytan.

Kan ni ha öppet som vanligt?

– Ja, vi har plockat bort plattorna och tejpat skarvarna.

Vad händer nu?

– Vi försöker utreda det här och få den hjälp via försäkringen man kan få. Kostnaden är en stor bit. Försäkringsbolaget tycker inte att det är en försäkringsgrej, och om det skulle vara en felkonstruktion blir det svårt att reklamera eftersom det gjordes för 14 år sedan. Men min chef som äger fastigheten är på semester, vi får se vad som händer.