Julia Oskarsson minns inte riktigt om det var på ett nyhetsinslag eller om det var Facebook som de såg henne. Kvinnan som var utklädd till ett rött stoppljus. En egentillverkad variant av någonting stuprörsliknande. En sådan skulle vi ha i butiken! Några datorklick senare var maskeraddräkten från Buttericks beställd.

Man måste också få skoja och skratta lite i dessa jobbiga tider också.

Julia Oskarsson som jobbar i Eksjös bokhandel.

– Vi tar allvarligt på rekommendationerna, men man måste också få skoja och skratta lite i dessa jobbiga tider. Det är faktiskt lättare att säga till om att hålla avstånd när man har trafikljuset på sig, säger Julia Oskarsson som jobbar på bokhandeln i Eksjö.  

Det är sagt med glimten i ögat men budskapet är allvarligt – följ rekommendationerna, håll avstånd och vänta tills det finns tillräckligt med plats i butiken.

Trafikljusdräkten tas fram när de märker att det börjar bli för många kunder i butiken. Maxgränsen är 8 personer i taget eftersom bokhandeln är liten.