Fackklubben och arbetsgivaren på Stora Coop Norremark i Växjö fick på torsdagen ta emot utmärkelsen av Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Motiveringen lyder ”Ett glatt och härligt gäng som ställer upp för varandra. Klubben är inte rädd för att ställa krav på arbetsgivaren, samtidigt som det finns en god dialog och samverkan.”

Flera medier var på plats när Handels klubbordförande Aida Bermani tog emot diplom och blommor tillsammans med tillförordnade butikschefen Emil Bergkvist.

Aida Bermani intygar att klubben och arbetsgivaren har ett gott samarbete.

– Vi har bra dialog och kan oftast komma överens, säger hon.

Stora Coop Norremark i Växjö är Handelns bästa arbetsplats. Klubbordförande Aida Bermani. Priset delades ut av Handels förbundsordförande Linda Palmetzhofer.
Klubbordförande Aida Bermani överraskas av Handels förbundsordförande Linda Palmetzhofer som delade ut utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats.

Bra planering

Inte minst den årliga bemanningsplaneringen har gett bra resultat.

Både med att få till ett schema som passar var och en, och arbetstidsmått där de som velat har fått fler arbetstimmar.

– Alla som har lämnat önskemål om sånt som familjeskäl och lediga helger har fått dem tillgodosedda. Samtidigt har alla som önskat fler timmar på kontraktet fått det. I dag ligger nästan alla på 35 timmar i veckan och är nöjda med det, säger Aida Bermani.

Handels: Visar hur man få fler timmar

Handels ordförande Linda Palmetzhofer berömmer klubbens arbete.

– Man ska kunna leva på sin lön när man jobbar i handeln. Här har vi en klubb som verkligen visat hur man genom facklig samverkan kan få till fler timmar på kontraktet så att fler kan göra just det, säger Linda Palmetzhofer.

En annan nyckel till framgång är hög anslutningsgrad.

– Nästan alla anställda är med i Handels, säger Aida Bermani.

Handelns bästa arbetsplats

Varje år utser Handels den bästa arbetsplatsen att jobba på inom förbundets branscher. Utmärkelsen går till en arbetsplats där det fackliga engagemanget starkt och gör skillnad, medlemmarna trivs och samarbetet med chefen fungerar bra.

2022 Martin & Servera Västberga, Stockholm
2021 Ica Kvantum Skellefteå
2019 Lyko i Vansbro
2018 Ica Kvantum Bollnäs
2017 Nowaste Logistics, Helsingborg
2016 Folksams telefonrådgivning, Kramfors
2015 Ellos Group, Borås